Ingemar Stenmark - Mer än bara åk

Betyg 3.8
5h 16min
145 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

I Ingemar Stenmark - Mer än bara åk sammanfattar Ulf Stenberg de omtumlande åren före och efter Ingemars genombrott. Som nyanställd på DN-sporten var Ulf först ut med att bevaka Ingemar Stenmark innan han slog igenom i norska Voss 1974. Därmed hade han ett försprång på två år i jämförelse med den lavin av svenska sportjournalister som brakade ned till Alperna efter Sveriges första seger i världscupen. Det enorma mediepådraget bidrog till att Ulf Stenberg senare värvades som pressansvarig till landslaget och blev en del av dess innersta krets. Författaren, som med tiden också blev nära vän med familjen Stenmark delar här med sig av oförglömliga anekdoter från och utanför skidbacken. Vi får läsa om riggade tävlingar, kroatiska terrorceller och om vad som hände bakom kulisserna, när den blyge tonåringen från Slalomvägen i Tärnaby blev Sveriges folkkäraste idol någonsin.Med stor inlevelse ger Ulf Stenberg läsaren sin bild av vad som formade den unge vinnarskallen Stenmark. Det alpina underbarnets meritlista skulle komma att toppas av två OS-guld, fem VM-guld och 86 segrar i världscupen.

"Det här är den initierade och väldigt läsvärda boken om Ingemars väg till OS-gulden. Alla som minns de fantastiska åren när Ingemar slog igenom får nu njuta av de nostalgiska höjdpunkterna på nytt. Bara Ulf Stenberg kan på ett trovärdigt sätt berätta om vad som hände bakom kulisserna i Världscupen."
Olle Rolén, deltog i tre OS Stenmarks tränare fram till första totalsegern i Världscupen 1976.

"I dag är jag glad och tacksam för att epoken Stenmark äntligen blivit dokumenterad. Få människor har fascinerat mig lika mycket och nu har jag en bättre helhetsbild av honom. Ulf Stenberg har en utmärkt förmåga att lägga in samhällsperspektiv och personliga betraktelser i boken om Ingemar."
Torbjörn Nilsson, fotbollslegendar i IFK Göteborg och landslaget mm.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

5h 16min

Sidor e-bok:

145

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-01-09

Förlag ljudbok:

Word Audio Publishing

ISBN ljudbok:

9789175237527

Förlag e-bok:

Ekerlids Förlag

ISBN e-bok:

9789188193933

© Word Audio Publishing (Ljudbok)