Ingen du älskar kan dö

Ingen du älskar kan dö

Beskrivning av boken

NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2023

"Stundtals känns det som att läsa en roman av Sally Rooney eller Therese Bohman, men Platt förlorar aldrig spänningsintrigen ur sikte, utan lyckas skapa en intrikat bladvändare där läsaren bara måste få veta hur allt hänger samman."

UNT

Lena har lämnat ett trasigt äktenskap för att uppfylla sin dröm om att öppna ett pensionat på Mallorca. Men i en grop på hennes nya tomt hittas en död man. Renoveringen stannar av och Lena dras in i sökandet efter mannens identitet.

I Stockholm inleder Bianca en passionerad affär med sin gifta chef, samtidigt som hon tampas med saknaden efter sin bror som försvann spårlöst fyra år tidigare.

Och i Sligo på Irland upptäcker Shane att den man som han har trott var hans pappa inte är det. Så vem är då hans biologiske far?

Efter den kritikerhyllade debuten Vi faller återkommer Anna Platt med ett intrikat romanbygge om tre människor vars öden vävs samman av ett brott. Anna Platt är verksam som manusförfattare och har arbetat med tv-serier som Det som göms i snö, Knutby, Huss och Partisan. Hon tillbringade sina första år i USA men flyttade till Linköping med sin familj när hon var åtta år gammal. Hon har även bott på Irland och Mallorca. Idag lever hon i Stockholm.

Författare.Anna Platt
Uppläsare.Ellen Jelinek

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Ingen du älskar kan dö