Ingen väg hem- Jenny Lecoat

Betyg 4.1
10h
357 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Sommaren 1940. Två år har gått sedan Hedy Bercu flydde sin hemstad Wien och nazisterna. Nu blickar hon upp mot himlen över Jersey och det oupphörliga mullret från de tyska flygplan som passerar. Hon är övertygad om att en invasion är att vänta.

När tyskarna slutligen kommer undviker de allierade styrkorna en motattack och de flesta öbor och ockupanter hittar ett sätt att leva sida vid sida. Utan möjligheter att fly från ön gör Hedy vad hon kan för att dölja sin judiska bakgrund. Hon tar arbete som översättare åt tyskarna samtidigt som hon använder sin befattning till att motarbeta dem. I hopp om att få information börjar Hedy umgås med en ung tysk officer. Känslorna mellan dem djupnar och hon väntar in i det längsta med att berätta om sin bakgrund.

När kriget intensifieras blir Jersey en allt farligare plats för Hedy. Snart ligger hennes liv i händerna på mannen hon älskar – en man som borde vara hennes fiende.

Jenny Lecoats debutroman Ingen väg hem bygger på den sanna historien om Hedy Bercu. Det är en djupt berörande berättelse om motståndskraft och djärvhet som påminner oss om att det ofta är vanliga människor som kan bli hjältar att minnas.

Författare:
Översättare:
Eva Andreasson
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
10h
Sidor e-bok:
357
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-04-27
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177898009
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177898016

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)