Inkilad- Erik Granqvist, Johan Esk

Betyg 4.4
7h 39min
202 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Ishockeyexperten Erik Granqvist kunde sitta på flygplan och tänka: Hoppas att vi störtar. Så djup var smärtan efter övergreppet han upplevt i ett omklädningsrum. I många år gömde han undan traumat.
Nu vägrar han att vara tyst. För när Erik gick ut och berättade om övergreppet fick han inte bara nedsättande kommentarer från personer som ansåg att han förtalade sporten, han fick också skickat till sig mängder av berättelser från andra idrottsutövare som varit med om liknande upplevelser.
I den här boken berättar Erik öppet om livet före, under och efter övergreppet. Om hur något som pågick i minuter kom att påverka ett helt liv. Om en ständig jakt på kickar i ett försök att leva vidare efter traumat. Men boken handlar också om hur Idrottssverige såg och ser mellan fingrarna på machokulturen i omklädningsrummen. Om mobbning, dolda övergrepp och en tystnadskultur som fortfarande lever.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

7h 39min

Sidor e-bok:

202

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-02-17

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113123806

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113123813

Vad andra tycker

Recensioner av Inkilad - Ljudbok, E-bok

Suveränt berättat. Hemskt att det ska behöva vara så där . Hoppas på bättring där barn och ungdomar spenderar mycket tid!!

Annica

Superviktig bok om tystnadskulturens vidmakthållande inom all idrott!

Marie

En riktig tankeställare för oss som själva varit del av idrotten på 90- och 00-talet. Rekommenderas varmt!

Svante

Tack

Lena

Så bra bok, verkligen berörande . Fruktansvärt att det ändå fortgår med denna ” machokultur”

Marie

Denna bok behöver många läsa / lyssna på. Berörd. Man blir så ledsen att det har och förekommer fortfarande

Annika

Gripande och beskriver att alla från föräldrar till styrelsemedlemmar i samtliga idrottsföreningar har dagligen ett ansvar att föregå med gott exempel och vägleda sina och andras barn, ungdomar och vuxna i sin verksamhet om vi ska få stopp på denna kultur. Citerar boken, vad hade du själv gjort om det vore din eget barn som blev våldförd på och som du såg när du kliver in innanför dörrarna?

Therese

Blev så berörd ♥️

Jenny

En bok som går rakt in i hjärtat. En bok som ska läsas av alla ledare. Man blir mörkrädd av det som berättas och tyvärr så är det inte nåt som bara ”hände förr”, det händer nu också.

Nina

Jättebra, väldigt gripande berättelse

Kattis

Bra bok om mycket viktigt ämne. Denna kultur som beskrivs finns inte endast inom idrotten utan tyvärr också även på andra arbetsplatser.

Magnus

Stark bok. Bra uppläsare. Synd bara att Erik Granqvist inte läste själv. Skönt att man inte satsade på sport och lagidrott.

Bo

Så bra bok, modigt.

SL