Innan ni tog oss- Lisa Wingate

Betyg 4.3
14h 24min
436 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Årets vackraste och mest gripande roman. Bygger på den sanna historien om hur barn från fattiga förhållanden kidnappades och såldes till välbärgade familjer. Över en miljon sålda exemplar i USA! Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras föräldrar tvingas åka till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen. Men helt plötsligt dyker främlingar upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, och syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så. Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet? Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Cecilia Falk
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
14h 24min
Sidor e-bok:
436
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-09-12
Förlag ljudbok:
Lavender Lit
ISBN ljudbok:
9789187879470
Förlag e-bok:
Lavender Lit
ISBN e-bok:
9789187879487

© Lavender Lit (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Innan ni tog oss - Ljudbok, E-bok

En grym bok! Mkt fin berättelse och fantastisk blandningen av verklighet och fiktivt. Man får kännedom om det Amerikanska samhället under 1930-talet och synen på föräldralösa barn, samt människans grymma handlingar mot oskyddade barn . 😔 Underbar fin honungslen uppläsning! Fem ⭐️:or av fem .

Tanya T

Så fint beskriven tragedi och fantastisk uppläsning

Lotta

Boken fångade mig, det var en riktig bladvändare. De parallella historierna som skildrade nutid - dåtid förhöjde spänningen.

Helena

Fantastiskt bra

Barbro

En stark bok!!

Monica

En fantastisk bok! Bör läsas i lugn och ro, mycket bra!

Gunnel

Leining är toppen som vanligt

Gripande bok

Fia

Bästa uppläsaren!

Elisabeth

Gripande livsöden.

Åsa

Fantastisk bok! Kunde inte sluta läsa.

Kerstin Karlsson

Bra

Eva

Gripande bra bok. Bästa uppläsare 🥰🥰

Jannica

Mycket bra och gripande berättelse, och med den bästa uppläsare.

Annika

En bok som Gunilla Leining läser blir bra bara hon läser den . En stor favorit

Katarina

Kuslig

Bra historia som jag inget visste om innan.

Agneta