Inte ett ord

Betyg 3.9
14h 39min
444 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Domare Scott Sampson skryter inte om att leva ett perfekt liv, men få tvivlar ändå. Ett prestigefyllt ämbete. Ett lyckligt äktenskap. Två friska och välartade barn.Sedan ringer telefonen och Scott Sampsons tillvaro förbyts till varje förälders värsta mar­dröm. Hans sexåriga tvillingar Sam och Emma är kidnappade. Och domare Sampson ges valet att döma exakt som han blir tillsagd i ett narkotikamål som just ska börja – eller att låta sina barn ta konsekvenserna av att han vägrar.
För Scott och Alison Sampson är kidnapparens telefonsamtal bara startskottet på en livs­­avgörande och skräckinjagande härva av ut­pressning, bedrägeri och terror. Men de är fast beslutna att till varje pris få tillbaka sina barn, vad det än kostar dem … och vad det än tvingar dem att göra mot varandra.

Förnämlig – börjar med en smäll och skruvar hela tiden upp spänningen. Inte ett ord visar att Parks är en förnämlig författare i högform.
Lee Child

Parks portionerar ut sina intrig­vändningar med en giftpipett … Nervkittlingarna släpper inte greppet ens för ett ögonblick medan han plockar upp läsaren i nackskinnet, energiskt ruskar om en och sedan upprepar processen gång på gång fram till en så nagelbitande slutscen att man skälver av tacksamhet över att alltihop äntligen är över.
Kirkus Review

En thriller med gasen i botten! Inte ett ord griper tag med de första styckena och släpper aldrig greppet. I koncentrerad, målmedveten prosa porträtterar Parks fulländat dynamiken i en familj under bilan och har konstruerat en intrig (nämnde jag farten?) som är som sliten direkt ur dagens nyhetsrubriker. Den här romanen är en vinnare!
Jeffery Deaver

Låser fast en i ett städ ända från början och spelar skickligt på alla ens känslor. Fenomenal, mäktig berättarkonst som allra bäst. Ett mästarprov.
Peter James

Tål att jämföras med John Grisham när han är som bäst.
Sunday Times

Brad Parks är den enda författare som tilldelats alla de tre utmärkelserna Shamus, Nero och Lefty, tre av kriminallitteraturens främsta priser. Han har tidigare varit journalist vid Washington Post och vid Star Ledger i Newark, New Jersey. Brad Parks debuterade som kriminalförfattare 2009 och har hittills utgivit åtta romaner. Han och hans familj är bosatt i Virginia.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

John-Henri Holmberg

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

14h 39min

Sidor e-bok:

444

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-11-27

Förlag ljudbok:

Jentas

ISBN ljudbok:

9789188827432

Förlag e-bok:

Jentas

ISBN e-bok:

9789188827425