Samtycket

Betyg 4.1
3h 51min
123 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

"Samtycket" är Vanessa Springoras internationellt uppmärksammade debutbok. Det är 1980-tal när V följer med sin mamma på en middag i litterära kretsar. Där möter hon den belevade G, en berömd författare som intresserar sig för vad hon har att säga. Kort därpå vill han träffa henne igen. V, som är tretton år, älskar att läsa och drömmer om att en gång själv bli författare. G är i femtioårsåldern och har rykte om sig att föredra sex med unga, ”de under sexton” som han har deklarerat i en känd pamflett. När V fyller fjorton inleder de ett förhållande.

Mer än trettio år senare har Vanessa Springora skrivit en knivskarp uppgörelse med mannen som skadade henne, men också med den omgivning som såg och lät det ske.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Marianne Tufvesson

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

3h 51min

Sidor e-bok:

123

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-10-19

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100186371

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100185671

Vad andra tycker

Recensioner av Samtycket -
E-bok, Ljudbok

Så viktig och välformulerad.

Anna

En enkel och klargörande berättelse från ett brottsoffer om hur eliten tar sig friheter, hur vi skapar eliten men hur vi så gärna älskar eliten och låter dom hålla på.

Leon

Rekommenderas inte. Språket var fel för en så viktig bok. ”Lite fin i kanten”. Tror översättningen från franska är orsaken. Det blev en blodfattig historia.

Camilla

Viktig

Hanna