Invandrarna- Vilhelm Moberg

Betyg 4.6
21h 16min
534 Sidor
Utvandrarserien
bookCoverFor

Beskrivning

Folket från Ljuder kommer via New Yorks människomyller till den nya kontinenten. Skräckslagna embarkerar de järnvägståg och flodångare mot sin nya boplats, en vildmark om vars indianer mycket ont ryktats. Hemlängtan är svår för Kristina; för den utåtriktade Karl Oskar går det bättre.

Invandrarna (1952) är del två i Vilhelm Mobergs stora Utvandrarepos som under hela 1900-talet varit en mycket läst och älskad svit och som även filmatiserats. Det är svårt att föreställa sig någon enskild svensk författare som mer påverkat så många svenskar under en så lång period som Vilhelm Moberg gjort och fortsätter att göra.

Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
21h 16min
Sidor e-bok:
534
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-08-12
Förlag ljudbok:
Albert Bonniers förlag
ISBN ljudbok:
9789100187361
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100133191

Vad andra tycker

Recensioner av Invandrarna - E-bok, Ljudbok

Har läst den här boken mest för att jag var intresserad av att veta hur då tidens invandrare bemöttes och vad upplevde under den tid efter utvandringen. Nordamerica/USA tog emot en gång i tiden närmast en miljon svenskar som var nödställda av hunger, dvs säga inte pga krig eller annat elände. De togs emot med öppna armar och erbjöds all hjälp de behövde. Boken är mycket spännande och väl skriven.

Dejwar

Bra bok för invandrare!🙂

Mauritz

När ska det läsas in på dialekt!

Camilla

Bättre än jag hade förväntat

Cecilia

Håller ännu

Känns inte gammal och har uppenbart åldrat väl.

Adam

Uppläsaren får 3 stjärnor och gör nog så gott han kan men vissa ord får dock en ganska komisk prägel. Tempot är väldigt bra.

Hans

Mycket bra

Mycket bra

Kenneth