Putins krets : maktkampen om det moderna Ryssland

Betyg 4.2
24h 31min
754 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

När Sovjetunionen föll samman 1991 behövde KGB-mannen Vladimir Putin en ny karriär. Han fann den i St Petersburg, där han blev borgmästarens högra hand och gav sig in i en rad lukrativa men ljusskygga affärer. När Putin sedan tog över Ryssland efter Jeltsin kom nätverket inom underrättelsetjänsten och den organiserade brottsligheten väl till pass. Ett decennium senare var alla motståndare bortrensade.

Catherine Beltons bok är den definitiva skildringen av Putin väg till envälde. Med hjälp av ett unikt källmaterial når hon in till kärnan av Putins krets, och visar hur dess skoningslösa maktmetoder sedan exporterades till Ukraina, London, Syrien – och till slut till Trumps USA.

Boken innehåller ett persongalleri som kan erhållas som en pdf. Mejla till info@bonnieraudio.se så skickar vi det.

”Putins krets lär bli den definitiva boken om Putin och putinismen…”

Anne Applebaum

”Detta fängslande och perfekt researchade verk är sannolikt den bästa bok som skrivits om Putin, om hans gäng, och kanske till och med om det moderna Ryssland, de tre senaste decennierna.”

Peter Frankopan

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Manne Svensson

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

24h 31min

Sidor e-bok:

754

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-07-29

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100191245

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100188504

Vad andra tycker

Recensioner av Putins krets : maktkampen om det moderna Ryssland -
Ljudbok, E-bok

Min reflektion i korthet kommer i huvudsak att beröra uppgifterna om Donald Trump. Intressant! Nen förstår inte, om dessa uppgifter är sanningsenliga, att man inte kunnat lagföra Donald Trump. Han framstår som en verklig gangsterkung och helt utan empati/moral men ändå kan väljas till president i en nation som USA. Begreppet lika inför lagen verkar inte förekomma i detta stora rike. Innehållet är mycket skrämmande. Och befolkningen blind och döv. Borde vara möjligt att hitta en bättre representant för det republikanska partiet än en mutbenägen och helt igenom osympatisk person. Ingen att känna stolthet över. Kontroll-och straffsystemet i Ryssland visar sig skrämmande och obegripligt trots att man vetat mycket redan.

Marianne

En ögonöppnare!

Ann

Väldigt intressant historia. Förstår mycket mer nu än innan. Det var dock svårt att få ett grepp om vilka alla var och alla ryska namn i ljudboksform…

Erik

Fascinerande och skrämmande! Fantastisk uppläsning!

Christina