Dolores Claiborne

Betyg 4.1
10h 2min
317 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Dolores Claiborne har något att berätta. Hon förhörs av polisen efter Vera Donovans plötsliga död – den rika, invalidiserade gamla damen som Dolores vårdat så länge. Alla vet att de två kvinnorna inte alltid varit sams, och dödsfallet döljer en hel del mysterier.

När Dolores nu möter rättvisan har hon dock långt mycket mer att komma med: en livshistoria, en bekännelse och ett försvar. Poliserna som leder förhöret om Vera Donovans frånfälle får också höra vad som egentligen hände under den stora solförmörkelsen trettio år tidigare, dagen då Dolores man Joe dog.

Dolores Claiborne, som kom ut 1992, är en av Stephen Kings mest övertygande romaner. Det är berättelsen om ett äktenskap där en psykisk terror satt sin klo i tillvaron och alla gränser överskridits.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Lennart Olofsson

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

10h 2min

Sidor e-bok:

317

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-07-06

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100197094

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100146603

Vad andra tycker

Recensioner av Dolores Claiborne -
E-bok, Ljudbok

Wow! Har läst många av Kings verk men denna står verkligen ut! Dels som en fantastisk historia som kröns av en inlevelsefull uppläsare som ger en övertygande och livfull röst åt Dolores.

Caroline

Trögstartad, men sedan satte det fart med en bra handling. Spännande och ville knappt lägga ifrån mig mot slutet. Bra uppläsare

Natali

Fängslande bok, man vill bara fortsätta att lyssna. Intressant berättarperspektiv. Suverän uppläsare.

Elena

Bra. Underskattad

Stefan