Djävulsgreppet- Lina Wolff

Betyg 3.6
7h 51min
211 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Nominerad till Augustpriset för Årets Skönlitterära Bok 2022

”Vid vilken tidpunkt spårar allt ur? Några veckor senare ska hon försöka kartlägga händelseförloppet, försöka förstå i vilket ögonblick kompassen förlorar norrläget.”

En kvinna anländer till Florens där allt tycks henne främmande och överväldigande. Tegeltaken, kyrktornen, alla älskande par. Mannen hon har träffat. Hon tänker att hon själv kommer från en mycket karg trakt, har mycket att lära, och att han kan vara den som tinar den bottenfrusna jorden inom henne.

Det här är berättelsen om de två, om deras kroppar och sinnen. Om hennes grepp om honom, och hans allt hårdare grepp om henne. Djävulsgreppet.

”… så snillrik, så rolig, så oförutsägbar. Så tät och atmosfärisk …”

Rebecka Kärde, Dagens Nyheter

”… årets kanske bästa svenska roman.”

Mikaela Blomqvist, Göteborgs-Posten

”Rakt igenom är det gastkramande läsning och gestaltningen balanserar mästerligt mellan litterärt hisnande och saklig rapport.”

Barbro Westling, Aftonbladet

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

7h 51min

Sidor e-bok:

211

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-08-05

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100199265

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100196677

Vad andra tycker

Recensioner av Djävulsgreppet - Ljudbok, E-bok

Varför skriver man en sån här bok

Eva

Intressant men svårt att ta till sig den overkliga situationen i del två i New Orleans. Gav en känsla av att huvudpersonen var i ett psykotisk tillstånd. Men det var kanske författarens mening. Annars intressant perspektiv på "folie a deux". Eller hur tvåsamheten kan bli bådas tvångströja.

Kristina

Otroligt välskriven med knivskarpa skildringar och beskrivningar av karaktärens känslostormar, analyser om det egna jaget och omvärlden. Men jag har svårt att se syftet med denna berättelse mer än missärens röda tråd från början till slut.

Dajana

Skrämmande.

Jennifer

Nä, jag gillar den inte! Men ändå så har berättelsen snärjt mig och gjort henne, väldigt tydlig. Kan inte säga vad den lämnar för spår i mig?

Ulf

Välskriven. Men lyckades inte riktigt skapa förståelse för huvudpersonens irrationella handlande.

Björn

Bra, dråplig humor också, sedan även svärtan, väl värd att läsa!

Anders

Fantastisk 🤩

Lea

Jobbiga relationer, sjuka tankar och ohälsosamt. Känner mig illa berörd och förstår inte riktigt handlingen. Huvudpersonen fångar inte min sympati. Ändå kan jag förstå att människor kan fastna i liknande osunda förhållanden.

Irene

Frustrerande och orealistiskt med så många felbeslut. Dessutom varken empati för sig själv eller andra, noll reflektion. Läser ändå klart.

Helena

Mästerligt skriven en obehaglig klaustrofobisk historia om en sjuk passion som blir en förvrängd värld utan kärlek. Bara sexuell lust och ägande av den andre.

Catrin

Välskriven. Obehaglig men mycket läsvärd.

Ulla-stina

Hm, vad är det jag missar? Varför blev denna nominerad till Augustpriset?

Anette

Tack

Anita

Fantastiskt språk med gedigna och målande beskrivningar, som fängslar och berör. Det finns inga onödiga eller ointressanta utläggningar utan varje ord och mening håller tag i läsaren. Den ultimata lösning för att kontrollera blir en ohygglig bild av vad som faktiskt är möjligt att kunna genomföra. Ett nervpirrande avslutande crescendo som på samma gång är genialiskt! En fantastisk och läsvärd bok!

Grethe