Min hand i min

- Atefeh Sebdani

Betyg 4.6
12h 53min
bookCoverFor

Kommande bok

E-bok: 2023-11-18

Summering av boken

En liten flicka klamrar sig fast vid sin mamma, men vuxna händer bänder loss henne ur mammans famn.

Senare sitter flickan på en sliten buss som kör längs dammiga vägar mot ett okänt mål. Hon har armarna om sina småbröder och tröstar dem med mammans sista ord: Vi kommer snart ses igen.

Varför överger man sina barn? Atefeh är fem år gammal när hon och hennes bröder smugglas till Europa. Föräldrarna är soldater i en iransk motståndsrörelse och blir kvar i organisationens militärläger. I ett slag är femåringen mamma till sina bröder.

”Min hand i min” är en berättelse om att växa upp utan någon annan att hålla fast vid än sig själv, om missförhållanden som skickligt städas undan och om ett samhälle som gång på gång misslyckas med att se det utsatta barnet. Men det är också en berättelse om en envist brinnande livskraft, och om modet att slutligen bryta sig fri.

"Trots allt mörker är boken behaglig att få befinna sig i, tack vare författarens följsamma språk. Atefeh Sebdani ... skriver sakligt och med en tydlig framåtrörelse där varje mening är omsorgsfullt formulerad ... en mycket läsvärd självbiografi som ger insyn i hur det är att fly från ett land och växa upp i ett annat, och vad det innebär att vara kvinna i en miljö där det manliga begäret styr." Göteborgs-Posten

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

12h 53min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-08-18

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100802950

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100800468

Vad andra tycker

Recensioner av Min hand i min - Ljudbok, E-bok

Stark historia som behövde berättas. Rekommenderas!

Mahssa

Bra

Stig

Välskriven bok och mycket sorglig. Jag fick pausa ibland då det blev för plågsamt. Stackars lilla Atefeh och hennes bröder. Vilka omänskliga människor de utsattes för. Vilken fantastisk människa du är Atefeh. ❤️

Linda

Verkligheten är grym ❤️❤️

Siv