Diplomatdottern : svenskans mardröm i ökända Bangkok-fängelset- Tina Frennstedt

Betyg 3.9
8h 32min
275 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

I augusti 1994 blir den svenska diplomatdottern Karolina Johnsson stoppad i tullen i Bangkok. I sin resväska har hon nästan sju kilo heroin. Karolina hävdar att hon är oskyldig men får det strängaste straff en svensk någonsin dömts till för narkotikasmuggling – femtio år på den ökända anstalten Lard Yao i Bangkok. Om hon inte erkänner riskerar hon dödsstraff.

Sommaren 2006 blir Karolina villkorligt frigiven efter att ha avtjänat 12 år av sitt fängelsestraff. Vad hände egentligen och hur förändrade tiden i fängelset hennes liv?

Tina Frennstedt, journalist och författare till den uppmärksammade deckarserien Cold case, har följt Karolinas öde genom åren och berättar här hennes historia.

Karolina Johnsson är född i Halmstad 1965 i en diplomatfamilj. Hon är uppvuxen i bla Nairobi och Prag. Som 12-åring drabbades hon av en livshotande hjärntumör och opererades. Efter gymnasiet valde hon att resa istället för att studera. Hon reste runt i USA och Asien men bosatte sig sedan i Thailand där hon arbetade för företag som sålde ädelstenar.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

8h 32min

Sidor e-bok:

275

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-11-30

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137158242

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137158112

© Bokförlaget Forum (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Diplomatdottern : svenskans mardröm i ökända Bangkok-fängelset - Ljudbok, E-bok

Mycket tankvärd och läsvärd!🌺

EvaLena

Helt ok men kan sakna ett visst djup

Susanne

Robot-rösten gjorde det svårt att lyssna.

Mia

En bra bok

Sanna

Jag orkar inte lyssna klart p g a att Mirka läser så fort så all spänning försvinner.

Inga-Lill

Jätte bra och intressant bok. Bra uppläsare.. man blir mer intresserad av hennes liv efteråt så man googla och såg olika klipp från tv som hon ställt upp på.. samt hennes sätt att tänka och relatera till sitt liv.. fantastiskt..

Daniel

Super god bock, 1000 tack. Lotte.

liselotte

Väldigt bra bok! En bok som verkligen kan beskriva hur vissa människor lever och man får en uppfattning om att man inte bör dämma andra människor innan man vet allt.

Linn