Min väg från flykting till hela Sveriges polis- Nadim Ghazale, Sara Nygren

Betyg 4.4
4h 34min
156 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Nadim Ghazale var sju år när han flydde med sin familj från kriget i Libanon. Trettio år senare är han polisen som kämpar för Sverige, mot grov brottslighet och rasism. Samtidigt vill han inte lära sina egna barn arabiska. Hur kommer det sig?

Det här är berättelsen om flykten, skulden, ilskan och kärleken. Om alla gånger han fått frågan om han säljer knark på väg mellan centralstationen och svt-huset, om varför han inte får hyra stuga på västkusten och om slumpen som gjorde honom till polis. Yrket som höll på att kosta honom livet.

Men mest av allt är det här en bok om att bygga från noll och om det magiska ordet ”välkommen”.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

4h 34min

Sidor e-bok:

156

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-01-11

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137502816

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137503486

Vad andra tycker

Recensioner av Min väg från flykting till hela Sveriges polis - Ljudbok, E-bok

Viktig bok

Annika

Viktig bok att ta del av dör att förstå vårt Sverige. Personlig men öppen för tankar och nya frågor.

Linda

Bra

Daniel

Bra berättat.

Nilla

Vacker & gripande beskrivning av att ofrivilligt befinna sig i två världar & känna att man inte passar 100℅ i någon av dem.

Maggan

Mycket bra, fin skildring av flykt från hemland, hur det är att komna till Sverige. Tack vare allt han genom levt gör honom till den fantstiska människa och polis.Tack för att jag fått dela detta med dig. Lycka till

Boel

Det här var utan tvekan den bästa bok jag har lyssnat på 2022! Tack Nadim för att du skrivit och berättat på ett sådant roligt och fångande sätt, jag tokskrattade rakt ut hemma i vardagsrummet så min sambo blev tvungen att också lägga din bok på sin ”måste läsa”-lista. Vaknade mitt i natten och smög ut för att lyssna klart de sista 20 minutrarna istället för att försöka somna om!

Stina

En otroligt fin och läsvärd biografi om hur man skapar sig ett liv i Sverige, som utlandsfödd!

Ulla

Det enda ordet jag kan säga är WOW. En helt underbar bok som jag älskar!!!!?♥️♥️♥️♥️

Rebecka

Målande, smärtsam och igenkännande! Tyvärr anses man inte som svensk i Sverige - oavsett hur mycket man tjänar kära Sverige. Bra jobbat med boken Nadim och stort lycka till vidare! 🧡

Basim

Jävligt bra till att byta bok från harry potter serien

Christian

Fin hjälp av Sara Nygren, mycket bra.

Maj-Britt

Den bästa, viktiga bok jag lyssnat på på länge. Ger en uppfattning om hur det kan vara att ha behövt fly från sitt hemland. Borde läsas av alla. Nyanserad o varm. Belyser oxå på ett bra sätt relationer mellan oss alla, hur viktiga vi kan vara för varandra.

Barbro

Så bra 🙏 Tack Nadim för att du berättar om ditt liv. Du är grym ❤️

Carina

Mycket trevlig bok Dels pga han själv läser den och att han berättar om sin bakgrund Tycker han verkar vara en väldigt fin polis. 🥰

Birgitta