Röd måne- Elisabet Nemert

Betyg 4.4
15h
bookCoverFor

Beskrivning

Häxprocesser, kärlek och maktkamp i 1600-talets Sverige

Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet.

Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga.

Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom har också kraft att framkalla det som är ont. Och straffet för trolldom är döden.

När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt.

I Röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det av krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv.

ELISABET NEMERT är högt älskad för sina romaner som utspelar sig i historisk tid. Hennes förmåga att skildra gripande människoöden blandat med fakta och tidlös livsvisdom har givit henne en stor och trogen publik. Röd måne är hennes sjunde bok.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

15h

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-05-05

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137503950

Vad andra tycker

Recensioner av Röd måne - Ljudbok

En bok att längta till. Så full av liv och intressanta karaktärer. Fantastisk uppläsare 🙏

Majken

Mycket intressant och bra bok och mycket bra uppläsare💜

Viola

Toppen 👍

Mona

Toppen

Kristina

Fantastisk bok med underbar uppläsning 💖

Pernilla

Så bra! Kunde inte sluta lyssna

Johanna

Bra 👍

Eva

Underbar & inlevelserik uppläsning. Som alltid, en bra story av en bra författare.

Nicole

Så målande beskrivningar, härligt språkbruk, historiskt intressant. Toppen bra

Rose-Marie

Intressant och välskriven. En spännande bok med historien som bakgrund ‼️

Yvonne

👍

Maryanne

Var inte redo på att verklig historia skulle vävas in. Jag tycker att tid till tid så svävade dessa historieinlägg allt för långt ifrån bokens handling vilket gjorde att man hade svårt att komma in i boken samt hålla intresset uppe. Själva bokens handling hade gjort sig bättre utan dessa utsvävningar.

Johanna

Jag ville aldrig att boken skulle ta slut, en fantastisk berättelse och en historielektion på köpet Anne-Marie Käll som uppläsare är pricken över i:et, fin röst och stor inlevelse Tack

Elisabeth

Bra och intressant bok. Inte så högt tempo men mycket bra

Therese

En härlig skildring där kärlek och medmänsklighet står I skarp kontrast mot en mörk och ofattbart hemsk tid.

Ylva