Tusen år i Uppåkra : en järnåldersmetropol uppgång och fall- Dick Harrison

Betyg 4.2
10h 42min
359 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

I Uppåkra utanför Lund breder odlingsfälten ut sig över den skånska slätten. Men i över tusen år fanns här ett rikt maktcentrum stort som en stad, med hövdingahall, tempel och mängder av hantverkshus och gårdar. Det var en unik plats i den skandinaviska järnålderns historia, betydligt större än de mer kända Birka och Hedeby, med långväga kontakter ut i världen. Än har bara ett par promille av området grävts ut, ändå har fantastiska fynd hittats som förändrar vår syn på historien.

I "Tusen år i Uppåkra" berättar Dick Harrison om staden som försvann och föll i glömska och ger samtidigt en levande bild av livet i Norden, så som det såg ut på sagornas och hjältedikternas tid – från förromersk järnålder till vikingatid.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

10h 42min

Sidor e-bok:

359

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-04-05

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137503998

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137500980

Vad andra tycker

Recensioner av Tusen år i Uppåkra : en järnåldersmetropol uppgång och fall - Ljudbok, E-bok

Mer en berättelse om vikingar och Skånes historia.

Otto

Mycket intressant att få Uppåkra ihopkopplad i tid och rum. Som sagt. Det är lite utgrävt än så länge så de finns säkert massor av saker här som kommer att få tydligare svar.

Anders

Jätteintressant!

Felicia

Hoppas att det blir fler utgrävningar i Uppåkra mycket finns att upptäcka där som kommer att ändra vår historia. Boken påminner i stora stycken om Maja Hagermans bok Spåren efter kungens män.

Urban

Intressant

Thomas