När du dör ska jag vara nära- Annie Reuterskiöld

Betyg 3.9
6h 33min
200 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Vad är en människa värd utan sina minnen? Våren 2020 tar coronaviruset sig in i samhällets alla vrår och SvD-journalisten Annie Reuterskiölds mamma bor på ett demensboende. Efter en tid kommer beskedet att mamman smittats av sjukdomen och Annie bestämmer sig för att göra upp med de svåra minnen som har skapat ett inre avstånd mellan dem. Hon tar på sig ett uppdrag – när du dör ska jag vara nära. Men hur gör man det? Hur kommer man nära någon som inte längre kommer ihåg? Jakten på närhet skapar nya frågor om hur minnet fungerar, och varför Annie som är frisk också har glömt så mycket. I sökandet efter svar blottläggs en stor kärlek genom den märkliga insikten att mammans demenssjukdom också har varit läkande.

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

6h 33min

Sidor e-bok:

200

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-05-24

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137504179

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137159867

Vad andra tycker

Recensioner av När du dör ska jag vara nära - Ljudbok, E-bok

Igenkännande för min egen person

Anders

Helt okej.

Tytti

Intressant och spännande om livets slutskede.

Eva

En fin beskrivning av ett farväl utan romantisering. Mitt farväl är och kommer bli annorlunda då det är min man som är sjuk i demens. En mycket vacker bok!

Eva

Jättefin!

Ann-Christine

Underbar!

Joakim

Ointressant skildring av ett viktigt ämne. Inte intressesant för någon annan än författaren själv. Manuset borde stannat i byrålådan.

Johanna

Fantastiskt bok, och så mycket igenkänning, tyvärr ❤️

Susanna

Bra och tänkvärd bok! Och jag har upplevt samma med min mamma.

Eva

En så självupptagen o ensidigt dämmande dotter- har ingen av psykologerna kunnat ge en inblick…?! Tror att utlämnandet av den ovanliga modern inte har behövt skrivas ner i en bok till allmän beskådan! Hur mår Du författare när tiden kommer i fatt Dig ???

Lena

Så bra 💕

Anders

En djupt berörande och känsligt berättad historia. Rekommenderas varmt!

Åsa