Alla måste söderut- Marie Lundström

Betyg 4.1
9h 59min
bookCoverFor

Kommande bok

E-bok: 2023-05-08

Beskrivning

”Inte visste hon att vem som helst kan bli ett ödehus. Över en dag kunde det gå, att bli något nödtorftigt uppstagat, något som höll på att falla samman.

Den dagen.

Jag förlorar orden när jag går tillbaka till den dagen. Det blir inga kvar.”

När Evas pappa oväntat dör på sovrumsgolvet hemma i Luleå går hela hennes tillvaro, ja, till och med hon själv, itu. Pappa var tryggheten, hennes norrbottniska rotsystem. Nu vet hon inte hur hon ska förhålla sig till det som är hennes barndoms trakter, dem hon lämnade nitton år gammal påhejad av den flyttpolitik som tömde glesbygden på ungt blod. Eller vad hon ska göra med det kära Marliden, farmor och farfars gård som hon nu har att sköta ihop med den impulsiva och snåla farbror Birger. Och så är det Larsa, som rasat in i hennes liv med truliga tonårsbarn och en mer än normalt svartsjuk exfru. Inte är hon förmögen att älska någon nu?

”Alla måste söderut” är en varm och vemodig roman om kärlek och sorg, och om den identitetskris som ofta drabbar den som lämnat sin uppväxtort och klasstillhörighet för att påbörja ett nytt liv. Om längtan hem – var eller vad det nu är.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

9h 59min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-02-23

Förlag ljudbok:

Wahlström & Widstrand

ISBN ljudbok:

9789146240662

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146237730

Vad andra tycker

Recensioner av Alla måste söderut - Ljudbok, E-bok

Mycket bra bok ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Annika

Väldigt bra bok! Men en fråga med spoilervarning nedan Vem är det hon såg i kammaren i slutet av boken??

Erica

En fantastisk berättelse!

Mona

En underbar bok o uppläsare

Åsa

Finstämd och varlig.

Evalena

Mycket bra! Toppen med din egen inläsning, levande och lätt att identifiera handlingen.

Maria

Insatt o självupplevd historia hur det var! ?Härlig uppläsning med just norrländskan som gör allt trovärdigt! Levande story som bara flyter på! Historisk dokumentation i väl valda ord som tillhör historiens källa.

Lena

Underbar berättelse och fina naturbeskrivningar. Även för en icke- norrlänning!

Birgitta

Jag hade lite svårt för uppläsningen till en början men efter hand kommer man in i det lite sävligt handfasta och vill höra mer. Fascinerande berättelse om ”Norrland” och sorgen efter en älskad far och vad den kan göra med en människa. Ska nu ge mig i kast med författarens debutbok som jag tidigare ratat efter några minuters lyssning.

Hedvig