Agnes Cecilia : en sällsam historia

- Maria Gripe

Betyg 4.4
9h 27min
241 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Maria Gripes "sällsamma historia" handlar om den föräldralösa Nora, som visserligen har det bra hos sina släktingar, men inte upplever sin tillvaro hos dem som något självklart. När Nora är 15 år flyttar de till en gammal lägenhet och märkliga saker börjar hända. Klockan går baklänges, rummet förändras, de döda blir närvarande och en docka nästa levande. Nora dras in i ett magiskt äventyr, som hjälper henne att slutföra sorgearbetet efter föräldrarna och finna sin egen identitet.

"Det hände nästan bara när Nora var ensam hemma /.../ Övernaturligt ville hon helst inte kalla det med tanke på hur lite hon visste om såna saker, men obegripligt."

Även om de spänningsskapande elementen aldrig blir till självändåmål hos Maria Gripe, så finns de ändå där, till de yngre läsarnas förtjusning. Eller som Maria själv uttrycker det: "Fantasin får inte förlora kontakten med verkligheten, då blir det bara fantasterier och inte roligt längre."

"Agnes Cecilia" hör till Maria Gripes mest lästa och älskade böcker världen över.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

9h 27min

Sidor e-bok:

241

Språk:

Svenska

Utgiven:

2007-09-21

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173480284

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789143511093

Vad andra tycker

Recensioner av Agnes Cecilia : en sällsam historia - Ljudbok, E-bok

Spännande start, lite långsamt i mitten men bra historia genomgående ändå.

Elin

Så fin berättelse! Förvånad att jag inte redan läst boken. Hört om den hela livet. Trodde jag hade hört den som barn, men det har jag nog inte. Lyssna på den!

Birgitta

Så bra bok. Rösten är skön så man kan lyssna när man ska sova. Tycker man ska läsa boken också. Den är dessutom lite ryslig

Lovis

Jätte bra

Elin trygg