Molnfri bombnatt- Vibeke Olsson

Betyg 4.5
23h 37min
619 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En höstkväll 1993 står Hedwig Johansson i fönstret och hör skinnhuvudena skandera nerför gatan: Sieg Heil! Sieg Heil! Återigen hör hon de röster som för mer än femtio år sedan skrek detsamma, men då på en gata i Mainz i Tyskland. Hedwig förstår att nu är tidpunkten inne att berätta den historia hon så länge burit på, nu när det finns röster som dagligen påminner henne om den tragedi hon bevittnade på så nära håll.

Vibeke Olssons roman "Molnfri bombnatt" fick ett stort genomslag hos läsare och kritiker när den utkom första gången 1995. Det är en drabbande skildring av tiden kring och under andra världskriget i Tyskland, en berättelse om kärleken mellan Hedwig och SS-mannen Wilhelm Schurbiegel, om att byta medborgarskap och plötsligt vara främling. Det är också en berättelse om ett Sverige då och nu, en historia som aldrig får upphöra att engagera.

Vibeke Olsson, född 1958, debuterade redan som sjuttonåring med ungdomsböckerna "Ulrike och kriget" (1975) och "Ulrike och freden" (1976). "Molnfri bombnatt" belönades med Lars Widding-priset. Hon har skrivit över tjugo böcker.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

23h 37min

Sidor e-bok:

619

Språk:

Svenska

Utgiven:

2007-09-21

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173481601

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100128104

Vad andra tycker

Recensioner av Molnfri bombnatt - Ljudbok, E-bok

Läste den här boken för många år sedan. Vanskligt att läsa om en bok som berört en mycket. Men jag tycker att den är mer aktuell än någonsin!

Eva Sahlberg Blom

Har varit en lärorik resa, vilken research författaren har gjort. Var bokstavligen där, ”hörde” bomberna. Fantastisk bok!

Margareta

Den här romanen var fantastisk! Den skildrar krigets vanvett och de vanliga människornas vardag i krigstid och efterkrigstid. Den visar att demokrati är en eftersträvansvärt tillstånd som vi ska vara rädda om.

Lena

En av mina favoritböcker!

Cecilia

En bok som många både ungdomar o vuxna borde läsa. Mycket välskriven om den svåra tiden under andra världskriget och vår nutid.

Christina

👌😄🧐😅😂

Eva

Favoritbok!

Lisa

Måste läsas eller lyssnas på👍🏻😇

Cecilia

Fantastisk! Välskriven bildningsroman. Lärorik, medryckande och poetisk. Uppläsningen förhöjde innehållet ännu mer. Vibeke Olsson mer uppmärksamhet bland dagens författare🌷📚

Jenny

10/10

Så fruktansvärt bra och läsvärd

Malin