Arseniktornet

Betyg 3.7
13h 34min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Den norska succéförfattaren Anne B. Ragde blev med Berlinerpopplarna ett välkänt namn på den svenska litteraturscenen. Hennes kritikerrosade roman Arseniktornet (utkom 2001 i Norge) är en imponerande släktkrönika i 1900-talets Danmark.

Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbryta sin karriär för att gifta sig med porslinsmålaren Mogens. Flera decennier senare nås dotterdottern av beskedet om Amelies död, en händelse som inte bara för generationerna närmare varandra utan även öppnar den Pandoras ask som är familjens hemligheter.

Arseniktornet är i lika stor del en berättelse om tre generationers kvinnor, som en skildring av kärlekens förutsättningar och livets skörhet. Med samma detaljrikedom och elegans som kungligt danskt porslin målas här bilden av en dotters uppväxt i skuggan av sin moders sargade ego.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Margareta Järnebrand

Format:

Tid ljudbok:

13h 34min

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2010-04-28

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173484251

Vad andra tycker

Recensioner av Arseniktornet -
Ljudbok

Bra bok men jag tyckte den var lite lång. Hann tappa intresset ett par gånger. Hade lite svårt för uppläsningen där delar var på (dålig) danska. Det störde mig lite. Inte att det var på danska men att det danska uttalet var inte bra.

Lisa