Bad Boy

- Peter Robinson

Betyg 4.1
15h 8min
427 Sidor
Alan Banks
bookCoverFor

Summering av boken

Alan Banks är på semester när en kvinna söker honom hemma på polisstationen. Hon är mycket upprörd och för Banks kollega Annie Cabbot berättar hon att ett vapen har hittats i dotterns rum, ett vapen som kan ha kopplingar till den undre världen. En polisstyrka skickas till huset för att undersöka saken. Men situationen utvecklas snabbt i fel riktning, och innan man vet ordet av har en person dödats. När massmedia får nys om saken blir det stora rubriker.

Så inleds en utredning som snabbt går i helt oväntad riktning. Det framkommer att Alan Banks dotter Tracy är inblandad, och att hon just nu svävar i oerhörd fara. Vapnet som man fann hos väninnan tillhör Tracys nya pojkvän Jaff, en ung man med farlig charm.

Medan Banks är på semester har Tracy och Jaff dragit sig tillbaka i faderns stuga. Vad Tracy inte vet är att hon snarare är Jaffs gisslan än hans flickvän. För Jaff är en man helt utan samvete, en man som ser allt och alla som handelsvaror. Just nu jagas han inte bara av polisen utan även av en hämndlysten maffiaboss, och han börjar bli alltmer desperat. Om han inte snart hittar en flyktväg måste han förhandla, och det enda han har att köpslå med är Tracy.

Det dröjer inte länge förrän även Alan Banks kopplas in på fallet. Ganska snabbt inser han att det är ett betydligt mer komplicerat än man först trott och att han måste ta mycket stora risker för att lösa det. Den här gången handlar det inte bara om att sätta karriären på spel, den här gången är insatsen hans dotters liv.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Jan Malmsjö

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

19

Tid ljudbok:

15h 8min

Sidor e-bok:

427

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2010-10-15

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173484336

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137159003

Vad andra tycker

Recensioner av Bad Boy - Ljudbok, E-bok

Bolme är bäst.

Peter

Tyvärr så tycker jag inte att karaktärernas beteenden stämmer överens med individers reaktioner i verkligheten. Dessutom så stör jag mig på den syn på kvinnor o "överhet" som genomsyrar det brittiska samhället. Grundhistorien är det dock inget fel på, men karaktärernas beteenden är stundtals svårt att tro på.

Lars-olov