Tyst i klassen!- Björn Ranelid

Betyg 4.1
13h 5min
345 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Kristina Lilja växer upp med föräldrar och sex bröder i ”Pinnakåkarna” i Malmö, ett område med nödbostäder som byggdes på 20-talet. Livet är hårt. Pappan super, slåss och trakasserar – med ödesdigra följder för fler än ett av hans barn. Hektor, som stammar, blir värst ansatt av fadern och Sixten skadas svårt när han bland kamraterna försöker få den respekt han inte får hemma. Men Kristina har ett eget öde och en begynnelse som är en gåta. När hon blir varse hur det ligger till lyckas hon bryta sig loss. Hon gör ett gigantiskt klass-språng och blir så småningom präst. Men utan hennes mamma Karin hade det inte gått. Karin är den som håller ihop familjen, sliter på dubbla jobb, och minns allt som hänt.

Tyst i klassen skildrar ett segregerat Sverige genom flera ögonpar. Med berättelsen om Kristinas liv från 40-talet till nutid har Björn Ranelid skapat ännu ett kvinnoporträtt som stannar i läsarens hjärta.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

13h 5min

Sidor e-bok:

345

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-01-04

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173485661

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100128425

Vad andra tycker

Recensioner av Tyst i klassen! - Ljudbok, E-bok

Björn ranelid är en mycket duktig författare att skildra människor öde, denna bok är ett exempel på detta. Jag har själv bott i närheten av Hollywood eller pinnakåkarna som de kallades för. Och vet hur det var att bo där. Av Lars Robertsson Lomma

Lars

Björn Ranelid läser sig egen bok med fantastisk inlevelse!

Johan

Mycket gripande och tankeväckande. Författarens uppläsning får högsta betyg.

mona