Sjung tills du stupar- Tommy Körberg, Klas Ekman

Betyg 4.2
8h 21min
275 Sidor
Stora artister
bookCoverFor

Beskrivning

I sin självbiografi berättar den frispråkige och folkkäre artisten Tommy Körberg om kärleken till musiken, sitt liv i rampljuset, om kokainmissbruket och tiden bakom galler och om hur det har påverkat honom att ha lämnats bort som barn.

Bert Gustav Tommy Körberg gjorde sin artistdebut som femåring på Brunnskvittret på hemmaplan i Ronneby. Han sjöng Gunde Johanssons "Torparvisan" och fick två askar Tutti-Frutti som gage. Det gav mersmak och han fortsatte att sjunga i körer och delta i kabaréer, men tänkte sig en framtid som utrikeskorrespondent i Sovjetunionen. Den drömmen släppte han när han lärde sig att spela gitarr. I början av 1960-talet svepte popvågen över Sverige och Tommy bildade band med sina kompisar. Så småningom hamnade Tom & Mick & The Maniacs på Tio i topp-listan med "Somebody's taken Maria away". Artistkarriären var igång. Det som följde är idag ett stycke unik svensk kulturhistoria.

Tommy Körberg har arbetat med Hasseåtage, haft en huvudroll i musikalen Chess i London, älskats av flera generationer barn som Lill-Klippen i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter och vunnit svenska melodifestivalen två gånger. Samarbetet med Björn Ulvaeus och Benny Andersson har fortsatt och tidigare i år fick han årets Dansbands-grammis tillsammans med övriga BAO, Benny Anderssons Orkester.

Sjung tills du stupar är hans egen öppenhjärtiga, bitska och filosofiska berättelse om sitt liv; om hur och varför Tommy Körberg blev Tommy Körberg.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

8h 21min

Sidor e-bok:

275

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-10-01

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173486514

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100131975

Vad andra tycker

Recensioner av Sjung tills du stupar - Ljudbok, E-bok

Väldigt underhållande och fantastisk inläsning! ♥️

Anna Lena

Det är intressant hur en person kan låta både ödmjuk och pompös på samma gång.

Christian

Svinbra

Anette

🤗

Rolf

Härlig röst att lyssna till -alltid!

Louise Flygare

Underbar berättelse av en man, om en man, som tänker precis som jag. Mäkta förvånad åt det positiva hållet, över att Tommy är den han är, då jag av någon outgrundlig anledning alltid sett honom som en tråkig varelse. ❤️❤️❤️ Läs!

MILO

Förvånad över allt som Tommy berättar men det blir givande och mycket bra TACK!

Monica

Underbar och humor med självinsikt. Såg Tommy på centralen och ångrade att jag inte sadu är fantastisk. Ville inte störa… tänkte kändisar får nog av sådant trams

Peter

Fantastisk bok! Roligt, tänkvärd Han är ju en romig f-n! 😍🥲

Agneta

Väldigt intressant bok. Ärlig,rak, humor, blandat med allvar. Körberg läser upp sin bok på ett lysande sätt. Jag rekommenderar starkt att lyssna på denna bokm

Malin

Underbart underhållande lyssning!!! En av Sveriges största allkonstnärer. Vilken pipa och vilken skådespelare, speciellt i Gåsmamnan. Det är en fröjd att lyssna på Tommys röst , om han skulle vilja läsa in andra böcker vore det en fröjd för hörselgångarna! Tack Tommy för att ha delat med dej av ditt liv på ett så öppet vis. Du är en svensk kulturskatt 💐🤗

Eva

Bra

ewa

Intressant

Anita