En man som heter Ove- Fredrik Backman

Betyg 4.6
10h 1min
352 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
10h 1min
Sidor e-bok:
352
Språk:
Svenska
Utgiven:
2012-08-27
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789173486606
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789137138657

Vad andra tycker

Recensioner av En man som heter Ove - Ljudbok, E-bok

Helt fantastiskt bok och uppläsning

Niklas

Så fin roman ❤️

Azhar

Väldigt underhållande med många härliga skratt. Bra uppläsare som fångat rätt nyanseringar i så väl skämt som karaktärer. Ville aldrig att den skulle ta slut.

Zandra

Mycket bra bok.

Marinka

Mycket mycket bra. Underfundig humor rakt igenom.

Anna

Den finaste och roligaste boken jag "läst" på länge. Fantastiskt uppläsare som gör boken om möjligt ännu bättre. Tack för skratten och tårarna!

Gustav

Boken är fin och bra men jag har tyvärr problem med uppläsaren. Han läser ofta i ett väldigt lågt register och jag har då väldigt svårt att höra vad han säger. Det blir som en lågt mumlande. Hade önskat lite mer tydlighet och något högre röstläge. Men i övrigt bra uppläst.

Emma

Grät fler gånger än vad jag tänker erkänna. Fantastisk bok!

Linnea

Väldigt fin story! Även filmen är bra 😊😊

Jessica

❤️

Sibel

Helt fantastisk! Blev många leenden och skratt. Har hittills inte blivit besviken på någon av Backmans böcker. Att Torsten Wahllund är uppläsaren av denna bok är bara ett stort plus. Han är en av de bästa uppläsarna någonsin⭐

Jj

Fantastisk bok!!

Mattsson

Enda problemet med uppläsningen är att rösten var väldigt sövande, behövde gå tillbaka och lyssna om ett par gånger!

Miriam

En underbar bok om vänlighet har fler uttryck än bara ett leende.

Tea

Mysig bok :)

Jenny