Marcoeffekten- Jussi Adler-Olsen

Betyg 4.2
19h 51min
559 Sidor
Avdelning Q
bookCoverFor

Beskrivning

"Världens tråkigaste dag", stod det i en tidning om den 11 april 1954. Men frågar man pojken Marco så var den 11 april 1954 värre än så, den var snarare liktydig med Hitlers födelsedag. För den 11 april 1954 föddes Zola, mannen som är Marcos farbror, som med cynisk kyla bryter ner och utnyttjar människor i sin närhet, och tvingar klanens medlemmar in i kriminalitet.

Marco är snabbtänkt och lärs snabbt upp till tiggare, ficktjuv och inbrottstjuv. Men han hatar sitt liv och allt det Zola står för. Och när han förstår att familjen vill göra honom till krympling ser han ingen annan utväg än att rymma så långt bort han kan.

Några månader efter sin rymning upptäcker han något ännu värre. Han får se en affisch med ett foto av en man som är saknad, en man som han sett ligga död i närheten av sitt eget hem. Den vetskapen kan ge Marco chansen att göra upp med Zola och resten av klanen, inklusive hans egen far. Men det är också en vetskap som utgör en fara för hans eget liv.

Vad Marco inte vet är att det inte bara är familjen som vill se honom död. Men det vet å andra sidan Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, och långsamt dras Carl Morck, Assad och Rose in i saken, med trådar in i regeringen och långt ut i Afrikas djungler.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Leif Jacobsen

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

5

Tid ljudbok:

19h 51min

Sidor e-bok:

559

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2013-04-09

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173486743

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100137557

Vad andra tycker

Recensioner av Marcoeffekten - Ljudbok, E-bok

👍🏼

Hanna

Ännu en bra och spännande bok i denna serie

Mårten

En mycket spännande bok Jag har läst flera stycken av Jussi Adler Olsen jag har alltid varit mycket nöjd med de tidigare böckerna som jag har läst En en gång all den här boken toppen måste jag säga och den är lätt men även djup spänning tragedier brottslighet kärlek toppen bok säga bara jag rekommenderar den starkt själv har jag givit den enFemma Jag som rekommenderar boken heter Maggie☀️

Maggie

Ok

kids

Spännande och roliga inslag verkligen bra uppläsare.

Tina

Jättebra

Pernilla Lejon

Bra men lite väl lång

Renee

Spännande, många skratt för sin tolkning av av de härliga karaktärerna Stefan berättar om. Stefan upplösning gör den super härlig! Blir att gå på nästa bok i serien.

Jennifer

👍

daniel

Spännande men lite utdraget detaljerad ibland.

Karin

Riktigt spännande

Gina

Ok

Sören

Toppen

Anita

Fantastiskt bok och uppläsare 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Annelie

Bra bok och spännande fortsättning i serien, men upplevde den som väldigt långdragen och inte så jätte-händelserik som tidigare i serien.

Harald