Livet går vidare- Karin Wahlberg

Betyg 4.1
17h 58min
503 Sidor
Lasarettet
bookCoverFor

Beskrivning

I Livet går vidare, andra delen i Karin Wahlbergs romanserie, återser vi människorna kring lasarettet i 50-talets Ekstad.

Doktorinnan Nancy Brandh väntar sitt tredje barn och förbereder flytten till nya huset. Det är mycket att se fram emot, inte minst frufridagen, Lennart Hylands påhitt, en dag vikt för husmödrarna, då deras äkta hälfter ska ta hand om barn och hushåll. Tyvärr verkar maken Egon mer än lovligt distraherad. Nog för att arbetet som överläkare är krävande men kvällarna blir ofta långa för Nancy med radion som enda sällskap.

På lasarettet oroar sig sjuksköterskeelev Ella-Kristin för Evelina Winnerstrand som kommit in med livshotande knivhugg i buken efter det otäcka överfallet på farstutrappan. Man vet inte vem gärningsmannen är och den lugna småstaden är skakad.

Med ett stort mått av nostalgi och tidsfärg målar Karin Wahlberg upp ett panorama över en småstadsvardag fylld av glädje och sorg.

”Livet går vidare är en fortsättning på romanen om Lasarettet (Än finns det hopp som kom ut 2013) som berör, underhåller och engagerar. Karin Wahlberg är en feministisk författare som fångar människan i alla hennes perspektiv. Samtidigt skildrar hon det svenska 50-talet på ett övertygande sätt. Det spirande men lite sköra hoppet inför en ny tid och en vilsenhet hur man skulle förhålla sig till den.

Livet går vidare är en roman jag har längtat efter och som inte bara infriar mina förhoppningar utan dessutom fördjupar ett varmt och empatiskt romanprojekt.”

/Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

17h 58min

Sidor e-bok:

503

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-03-05

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173489324

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146225393

Vad andra tycker

Recensioner av Livet går vidare - Ljudbok, E-bok

Bra att få alla namn upplästa i slutet

Sabina