Krigens barn- Per Anders Fogelström

Betyg 4.2
17h 46min
478 Sidor
Barn-serien
bookCoverFor

Beskrivning

En rik och fängslande roman om glömda människor i Sveriges historia. Krigens barnberättar om hur många upplevde krigen 1788-1814, Gustav III:s, Gustav IV Adolfs och Karl Johans krig. Det kan vara skeppsgossar och båtsmän, värvade och indelta soldater, lantvärnsmän och båtsmän och sjukvårdsdrängar i krigets vardag. Fler dör i förläggningar och sjukhus än på slagfälten. Först under Karl Johans tid börjar de behandlas som människor.

Krigens barn är en fristående fortsättning på den mycket framgångsrika romanen Vävarnas barn. Vi träffar åtskilliga personer därifrån och vi möter många av deras barn. Och runt dem svallar historiens stormvågor! Gustav III mördas, hans som blir avsatt, dyningar från franska revolutionen når hit och riksmarskalken Axel von Fersen lynchas utan att militären rör ett finger.

Men orosåren betyder också större värme och mer vänskap än annars. Och blommor från fläderbuskarna på Vita bergen sprids ut över kullarna på de okändas och glömdas kyrkogård.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

2

Tid ljudbok:
17h 46min
Sidor e-bok:
478
Språk:
Svenska
Utgiven:
2014-07-04
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789173489522
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100134815

Vad andra tycker

Recensioner av Krigens barn - Ljudbok, E-bok

Tack för en underbar uppläsning av en fantastisk bok!

Kerstin

Briljant! Ett måste!

En bra skildring av vanligt folk under viktiga historiska händelser i Sveriges historia. Mycket bra! Briljant! Ett måste!

Johnny

En annan Svensk Historia

Boken gav mig en annorlunda bild av den Svensk Historien an den som jag brottades med under skoltiden

HANSSON

Bjjkj

Bosse

Otroligt spännande o mycket bra uppläst.

Lars