Ängeln på sjunde trappsteget- Frank McCourt

Betyg 4.2
15h 21min
504 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

''På en prosa som är bildmässig och förnimbar, lyrisk men konkret, gör McCourt med Limerick vad den unge Joyce gjorde för Dublin: han frammanar platsen för oss med sådan förtrolighet att vi känner att vi gått omkring på dess gator och raglat runt på dess pubar. Han presenterar för oss skollärarna som terroriserade (och ibland inspirerade) sina elever, affärsinnehavarna som gav fattiga kredit, prästerna som lyssnade på bikten från unga pojkar som var helt upptagna av tankar på sex, synd och skam... Den som läser dessa fantastiska memoarer kan bara hoppas att mr McCourt kommer att skriva ner minnena av sina fortsatta äventyr.¿

Så skriver The New York Times om denna litterära bestseller som nu gör sitt segertåg genom världen.

Frank McCourt gör sensationell debut med en självbiografisk roman om sin irländska barndom. Han föddes 1930 av irländska föräldrar i New York och tillbringade där sina första fyra levnadsår, innan familjen av släkten förpassades tillbaka till Irland och Limerick. Han växer upp i ofattbar fattigdom och misär, men om detta berättar han med en sådan värme och humor att man som läsare blir helt förtrollad och man beundrar denne lille överlevares förmåga att njuta av de lyckliga stunderna i livet.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Thomas Preis
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
15h 21min
Sidor e-bok:
504
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-01-27
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176511541
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100161491

Vad andra tycker

Recensioner av Ängeln på sjunde trappsteget - Ljudbok, E-bok

Sååå bra

Hans

Denna fantastiska bok bjuder både på skratt och tårar och en djup inblick i de fattigaste Irländska familjeliv vad gäller ekonomi men de rikaste vad gäller humor och livsoptimism.

Emelie