Stockholmsjävlar

Betyg 3.5
1h 18min
71 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Det finns inget som förenar svenskarna så som deras förakt för Stockholmare. Stressade, sura och självgoda – vad är det egentligen för fel på dem? Stockholmaren är en riktig jävel, med de fel och brister en jävel har - från ren ondska till sprallig okunnighet och dumhet.

Du vet att du är Stockholmsjävel när: Du inte fattar att du också har dialektDu inte kan äta utan att lägga ut tallriken med mat på instagramDu inte har en aning vilka dina grannar ärDu tror att rödljus är mer ett förslag än en lagDu nån gång har tagit taxi till gymmetDu låtsas sova så du inte ska behöva ge upp din plats på bussen, för äldre eller gravidaDu inte använder bilen på flera dagar eftersom du hittat en perfekt p-plats där du borDu tror att filmen Jägarna är en dokumentärDu nån gång har blivit påkörd av en cyklist

Du gör inga spontanbesök hos Stockholmare.- Kom han bara förbi? Sådär utan förvarning?- Visst, och han frågade om jag hade satt på kaffet och om det bjöds på nybakat!- Otroligt primitivt, vad trodde han egentligen? Att du ens vågade öppna dörren, det kunde ju ha varit värsta galningen!

Komikern, och lantisen, Jan Bylund beskriver nu äntligen hur de funkar, de där som bestämmer i Fjollträsk. På tv gör de program för sina kompisar, som politiker tänker de inte längre än vad tunnelbanan räcker och på semestern är de som fiskmåsar – skriker och skitar ner. Vi andra muttrar: Stockholmsjävlar!

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

1h 18min

Sidor e-bok:

71

Språk:

Svenska

Utgiven:

2015-10-26

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176511954

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137146126

Vad andra tycker

Recensioner av Stockholmsjävlar -
E-bok, Ljudbok

Så tänkvärt och rätt i sin beskrivning.

Lasses

Älskar och rolig och jag förstår om stockholmarna är lite sura men lite sant oxå

Lina

Rolig

Daria

Jag är efter att ha lyssnat boken glad att jag är på god väg att bli en Stockholmsjävel.

Joaquim