När musiken tystnar- Peter Robinson

Betyg 4
19h 44min
506 Sidor
Alan Banks
bookCoverFor

Beskrivning

En mörk natt kastas en tonårsflicka ut ur en skåpbil mitt i ingenstans efter en gängvåldtäkt. Naken, illa åtgången efter de brutala övergreppen och med svåra fallskador försöker hon ta sig till en gård hon ser i fjärran. Men hon hinner inte långt. En ny bil stannar och hon hoppas få hjälp, men istället blir hon brutalt ihjälslagen på platsen. Mördaren är inte någon av våldtäktsmännen.

Det är upptakten till den svåra utredning som leds av Alan Banks kollega Annie Cabbot. Cabbot får hand om fallet tillsammans med den ambitiösa nykomlingen Gerry Masterson, allt under överseende av Alan Banks som nu är kriminalkommissarie.

Parallellt med detta tar sig Banks själv motvilligt an en gammal våldtäktsanmälan från 1967. En kvinna som nu är i 60-årsåldern träder fram med anklagelser mot en av dåtidens hyllade TV-personligheter. Trots Banks motvilja mot att ta upp ett så stenkallt gammalt fall går han med på att träffa offret, som idag är en välkänd poet. Och snart är han ändå djupt engagerad i den känsliga sexualbrottsutredningen.

Robinsons 15:e bok om Alan Banks är en bladvändare med mörka historier om utsatthet och övergrepp.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Carla Wiberg
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

23

Tid ljudbok:
19h 44min
Sidor e-bok:
506
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-08-17
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176512241
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789137148724

© Bokförlaget Forum (E-bok)