Vargarnas tid- Elisabet Nemert

Betyg 4.4
14h 4min
402 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Efter Röd måne kommer Elisabet Nemert med en ny efterlängtad historisk roman. Vargarnas tid utspelar sig i andra världskrigets skugga. Världen brinner och ondskan breder ut sig allt mer – även i Sverige. Här har världens första rasbiologiska institut bildats för att skydda den så kallade ”rena svenska rasen”. Och den svenska regeringen har stängt landets gränser för judar. I Tyskland sprider nazismen sitt gift över världen.Men vid sidan av ondskan går som alltid kärleken. I sökandet efter tre försvunna finska krigsbarn träffas Magdalena och Carl-Magnus. Det blir ett livsavgörande möte. Deras mod och medmänsklighet kommer att göra skillnad för många.Vargarnas tid handlar om mod i krigets skugga. Mod att stå upp för det man innerst inne tror på, för de svaga och värnlösa, mod att försvara rätten till frihet, både till kropp och till själ, och modet att våga vägra lyda order. Även i det allra svartaste mörkret bor ett klart skimrande ljus och det ljuset heter kärlek och hopp. Och som en symbol för det godas kamp mot ondskan löper genom hela boken tre snövita vargar.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

14h 4min

Sidor e-bok:

402

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-07-04

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176512319

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137148175

Vad andra tycker

Recensioner av Vargarnas tid - Ljudbok, E-bok

Bra och gripande

Cecila

👍

Ann-Sofi

Intressant men i min smak lite för sockersöt

Lena

Mycket bra och mycket bra uppläsare💜

Viola

Mästerligt skriven Uppläsaren är fantastisk, läser med inlevelse Många människors liv som skildras, kärlek och sorg och en hel del om det fasansfulla kriget och det som hände med judarna En historielektion om det som aldrig får glömmas

Elisabeth

Så bra 😊

Mona

Fantastisk bok som alla bör ta del av!

Malin

Otroligt spännande bok!

Marie

Lite för mycket krig för min del. Men gillar man krigsberättelser och krigshistoria är den perfekt.

LISELOTT

Spännande och gripande bok. Händelserna har sin utgångspunkt i Sverige under andra världskriget. Hennes bästa hittills enligt mig.

Christine

Så skrämmande sann berättelse, speciellt med tanke på hur världen ser ut idag. Ytterst läsvärd

Åse

Underhållande men lite overkligt då det gått så bra för alla huvudpersoner.

Anita

Så bra ! Lyssna på denna bok !

Marianne

En bra berättelse från kriget där inte bara det onda beskrivs. Där vi får även vara med om den goda människan som ger av sig själv för att hjälpa andra. En berättelse som stannar kvar hos en efteråt. Mycket bra och behaglig uppläsare.

Kirsten

De historiska delarna är ok men för övrigt är den platt och fylld med plattityder och lämnar mig utan engagemang för boken. Vargens och korpens uppdykande tillför absolut ingenting.

Majvor