Sandor slash Ida- Sara Kadefors

Betyg 4.2
7h 20min
238 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Ida är sexton och bor i Stockholm med sin mamma. Mamman är deprimerad och ligger mest i sängen med ansiktet mot väggen, skitigt hår och joggingbyxor. Ida tar ansvar och förlåter när mamma glömt att de inte har mat hemma. Mamman tar stor plats i Idas liv. En tillflyktsort är mejlen till pappa som har en ny familj och bor i USA. En annan är festerna då hon dricker och känner sig fri. Idas kompisar Susanna och Therese är sååå avundsjuka på Ida för Ida är snygg. Riktigt snygg. Så snygg att när vännerna sviker viskar man hora i korridorerna på skolan. Ida söker mening.

Sandor är sexton och bor utanför Göteborg. I radhus, kärnfamilj och gemensam helgfrukost. Sandor har just inga kompisar. Tobbe, men han är en tönt som bygger lådbilar. Men Sandor har dansen. Baletten är hans himmel och hans helvete, för man kan inte dansa utan att bli kallad bögjävel och klassbög av Babak, Valle och de andra på skolan. Sandors mamma är på honom hela tiden: dansen var hennes allt och nu är det han som ska förverkliga hennes framgångsdröm. Pappan däremot är frånvarande - instängd på sitt arbetsrum. Sandor söker mening.

En kväll möts Ida och Sandor. På chatten. Båda tänker: någon fattar, någon är som jag är. De byter e-postadresser. Men deras vänskap är inte självklar. De ljuger för varandra om vilka de är, och när Sandor överraskar Ida hemma i Stockholm blir allt fel. Så fel det bara kan bli.

Sara Kadefors skriver även drama för teater, teve och film. Hon har tidigare arbetet som journalist på Sveriges Radio och på Sveriges Television. “Sandor slash Ida” vann Augustpriset 2001 och filmen med samma namn hade biopremiär i februari 2005.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

7h 20min

Sidor e-bok:

238

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-02-23

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176512449

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789163843662

Vad andra tycker

Recensioner av Sandor slash Ida - E-bok, Ljudbok

ÄLSKAR den här boken. SÅ bra!!

Fredric

Väldigt intressant, med många plotter som jag gillade👍 Mmen jag var lite missnöjd i slutet, eftersom att det var väldigt otydligt om de var kära i varandra eller om de bara tyckte om varandra som vänner 😅🥲

Gustav