Simma med de drunknade

- Lars Mytting

Betyg 4
14h 48min
386 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, har skrivit en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.

Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.

Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.

Romanen fick det prestigefulla norska Bokhandlerprisen 2014.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Lotta Eklund

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

14h 48min

Sidor e-bok:

386

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-04-21

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176512524

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146229728

Vad andra tycker

Recensioner av Simma med de drunknade - E-bok, Ljudbok

Ja men lite onödigt lång

Ann-Marie

OK

Göran

Så vackert!

Lars

Uppläsnngen var så släpig i början att jag ökade hastigheten. Efter ca 1/3 blev den snabbare, ibland så snabb att jag trodde jag ökat igen. Kanske avsikligt med skillnaderna men jag förstod inte syftet.

Kerstin