På sex meters djup- Denise Rudberg

Betyg 3.9
8h 23min
249 Sidor
Marianne Jidhoff
bookCoverFor

Beskrivning

Sjätte delen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff – medelålders änka och åklagarsekreterare – är tillbaka.

Stockholm är täckt av is och en bister kyla blåser över innerstaden som rustar inför jul. När en storslagen opera har världspremiär samlas hela den svenska kultureliten. Ett mycket välkänt konstnärspar hyllas för såväl librettot som sin regi och scenografi, men när paret lämnar premiären för att ta sig till sitt omtalade lantställe i skärgården går något fel. De försvinner spårlöst. Deras båda döttrar anmäler föräldrarna som försvunna och media dränks omedelbart av spekulationer och teorier om vad som hänt det hyllade paret. Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff som besökte operapremiären tillsammans med sina kollegor dras omedelbart in i den glödheta utredningen.

Några veckor senare mördas oförklarligt en kvinna på ett äldreboende. Ett meddelande på brottsplatsen leder Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid in i en utredning med makt och politik i centrum. Och plötsligt verkar mordfallet ha kopplingar till konstnärsparets mystiska försvinnande. Marianne och hennes kollegor får många trådar att dra i mitt i ett kallt och mörkt Stockholm.

Denise Rudberg tar oss än en gång med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger där kultureliten konspirerar och makthavare utövar ett avancerat socialt spel. Krypande spänning och elegant underhållning i en värld där en vacker yta döljer många mörka hemligheter.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

6

Tid ljudbok:

8h 23min

Sidor e-bok:

249

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-10-19

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176512616

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137148977

Vad andra tycker

Recensioner av På sex meters djup - Ljudbok, E-bok

Bra

Ann-Charlotte

Riktigt bra

Marika

Spännande

Kate

Mer underhållande än spännande men jag gillar serien så tycker om att följa med i berättelsen om huvudkaraktärerna. Dock inte så spännande som jag hoppats på men ser fram emot nästa del i serien

Annica

Del fem och sex är hittills de bästa i serien. Spännande mordgåtor, fin beskrivning av relationerna inom utredningsteamet, mindre andel av persongalleriet som är besatta av att hålla vikten.

Maja

Uppläsaren 👌🏻

Elisabeth

Bra och spännande fortsättning och bra uppläsning!

Maria

Bra

Bra

Mikael

Bra

Po

Rudberg

Inger

Jättebra bok, som alltid med Marianne och Torsten. Man känner igen sig i mycket. Fem stjärnor.

Maria

En hel serie!

Lyckan när jag efter första boken insåg att det fanns så många fler med samma charm och spänning!

Ulrika