En droppe midnatt

- Jason Timbuktu Diakité

Betyg 4.3
10h 10min
312 Sidor
Stora artister
bookCoverFor

Summering av boken

"31 år senare sitter jag i mammas lägenhet på Östra Torn i Lund och minns klasskamraternas glåpord som gjorde det omöjligt för mig att undfly sanningen att min hudfärg var avgörande för hur världen skulle bemöta mej. Jag minns min irrande, envisa jakt efter en mindre splittrad identitet. Jag söker fortfarande platsen där jag hör hemma. En plats där jag inte är mitt emellan. Där jag inte behöver påminnas om mitt hälftenskap. Jag har under så lång tid varken känt mej svensk eller amerikansk, vit eller svart.

Jag vet inte om jag kan leva med tanken på att hem bara ska finnas inom mej och aldrig få bli en fysisk plats...Jag tar fram farfar Silas gamla beiga rock där den hänger längst in i garderoben. Det enda jag förutom några vaga minnen har från honom.

Det är så många frågor jag skulle vilja ställa farfar. Den enkle kyparen som i alla fall alltid hade blanka skor. Han som lämnade den fattiga Södern 1920 i hopp om ett bättre liv i Harlem. Samma Harlem som pappa lämnade 1968 i hopp om ett bättre liv i Lund.

Varken mamma eller pappa minns att dom någonsin hade ett samtal med honom om hans liv, hans strävan, hans drömmar, hans sorger eller passionerade stunder.

Jag knyter den gröna slipsen runt halsen, tar på mig farfars slitna trenchcoat, mina nyputsade bruna läderskor och går ut."

I sökandet efter sina rötter gräver Jason ”Timbuktu” Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige.

En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet.

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

10h 10min

Sidor e-bok:

312

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-11-07

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176512654

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100167585

Vad andra tycker

Recensioner av En droppe midnatt - Ljudbok, E-bok

Bra uppläst En viktig o gripande bok

Desiree

Blev helt tagen av din historia o kunnighet Jason. Skrämmande fakta varvat av egna upplevelser. Well done! Läs denna biografi! En viktig bok!

Maria

Otrolig historia

Jimmy

Fantastiskt intressant bok. Den här boken ska jag köpa och ha i min bokhylla för mina barn och barnbarn 🙏 Jason Timbuktu Diakité ❤️

heleena