En riktig våldtäktsman : en bok om samhällets syn på våldtäkt- Katarina Wennstam

Betyg 4.4
10h 50min
335 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

För två år sedan gav Katarina Wennstam ut reportageboken Flickan och skulden. Det var en bok som kom att läsas och diskuteras i skolor och departement, på brottsofferjourer och i debattprogram. Frågan gällde samhällets syn på våldtäkt: är lagstiftningen rimlig, är mediabevakningen rättvis, vad styr ungdomars värderingar, vad styr agerandet hos poliser, lärare, jurister, grannar? Hur kan den sociala domen mot offren vara så obarmhärtig?

Katarina Wennstam valde att offren ge hela uppmärksamheten; kvinnor och flickor som utsatts för grova kränkningar, både före och efter våldtäkten. Nu kommer en efterlängtad utvidgning av bilden. I En riktig våldtäktsman skriver Wennstam med samma glödande engagemang om samma frågor – men med fokus riktat mot gärningsmännen. Vilka är de? Vad driver dem? Hur uppfattar vi dem? Det är ett lika förkrossande reportage som det förra, lika rikt på intervjuer, polemik och upprörande fakta.

Om Flickan och skulden:

”… ett dokument som sakligt och kyligt slår fast att det här landets jämlikhetsstatus befinner sig minst trettio år längre tillbaka i tiden än de flesta vill tro.” (Malena Rydell, Dagens Nyheter)

”Flickan och skulden är en iskall spark i skrevet, en kniv mot strupen, i mörkret, i parken; en paranoid mardröm om Sverige. Men mardrömmen är verklighet. Alla borde läsa den här boken.” (Jenny Tunedal, Aftonbladet)

Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
10h 50min
Sidor e-bok:
335
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-08-04
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176512784
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100132972

Vad andra tycker

Recensioner av En riktig våldtäktsman : en bok om samhällets syn på våldtäkt - E-bok, Ljudbok

Jätte bra bok,sjukt att rättssystemet är för män.

Sandra