Lida

Betyg 4.1
12h 43min
426 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Du funderar väl på att fly. Jag är säker på att en råtta i en fälla också gör det, på sitt sätt. Men det kommer du inte att kunna göra, Paul. Du kanske skulle kunna göra det om det här var en av dina berättelser, men det är det inte.

Paul Sheldon är en världsberömd författare. Han skriver böcker om hjältinnan Lida Chastain, men har tröttnat på sin huvudkaraktär och bestämmer sig för att låta henne dö. Det visar sig vara ett stort misstag.

Paul vaknar upp efter en våldsam bilolycka och befinner sig i ett hus mitt ute i ingenstans. Han har tagits omhand av Annie Wilkes – Pauls största fan och en stor beundrare av Lida Chastain. Ganska snart inser Paul att allting inte står rätt till hos sin vårdare. När Annie läser manuset där Lida dör, blir hon fullkomligt rasande och tvingar Paul att skriva en ny bok där Lida återuppstår. Annie håller Paul under strikt kontroll och manipulerar honom med droger och skoningslöst våld. Den världsberömda författaren befinner sig nu i en situation där skrivandet bokstavligen är det enda som håller honom vid liv.

Lida är en intensiv psykologisk thriller i kammarspelsformat. Den utkom första gången 1987.

”Ur sitt eget mörker hämtar King det värsta monstret någonsin – sjuksköterskan Annie Wilkes. Hon skrämmer livet ur mig. Jag älskar henne så.” Åsa Larsson

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Lennart Olofsson

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

12h 43min

Sidor e-bok:

426

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-10-24

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176513132

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100146627

Vad andra tycker

Recensioner av Lida -
E-bok, Ljudbok

Helt fel person som läser. Fick sluta lyssna efter 2 tim.

Iwona

Riktigt bra! Verkligen över förväntan

Hannah

En sann Stephen King klassiker!

Sara

Kanske King's bästa.

Lida är en spännande historia som griper tag i läsaren tidigt, där man bara vill veta vad som händer. En riktig klassiker som man inte kan sluta lyssna på/läsa

Johan