Tomma luften- Ann Cleeves

Betyg 3.9
11h 9min
346 Sidor
Andra Shetlandskvartetten
bookCoverFor

Beskrivning

Det är midsommar på Shetlandsöarna, en tid av ljusa nätter och gäckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor är vänner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lämnat Londons larm och stress för en långhelg på Unst, Shetlands nordligaste ö. De är där för att enligt den shetländska traditionen fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Sent på kvällen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne, som ser ut som ett självmordsbrev. Men det är något som inte stämmer med brevet, och när Eleanors kropp hittas nära den dramatiska klippkanten tätnar mysteriet.

Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves får uppdraget att resa till Unst för att utreda fallet. Innan Eleanor försvann påstod hon att hon sett spöket efter en liten flicka som drunknat på ön på tjugotalet. Enligt Eleanors vänner hade hennes intresse för spöket på Unst verkat närmast som en besatthet – höll hon kanske på att förlora förståndet? Jimmy och Willow får dock snabbt känslan av att Eleanors död är mer komplicerad än så.

Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?

Författare:
Översättare:
Jan Järnebrand
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
11h 9min
Sidor e-bok:
346
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-05-16
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176514917
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100157128

© Bonnier Audio (Ljudbok)