Fördel ADHD : var på skalan ligger du?

Betyg 4.3
5h 22min
178 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Känner du någon som är driven, kreativ, orädd, ifrågasättande, flexibel, envis och initiativrik? Som ofta tänker utanför boxen och verkar kunna skaka av sig nästan vilken motgång som helst? Kanske känner du igen dig själv? Förmodligen blir du lite förvånad när du hör att dessa positiva egenskaper är typiska för personer med ADHD! Vi som så länge har betraktat denna århundradets diagnos som något som bara för med sig problem.

I dag tror man att dessa delvis nedärvda personlighetsdrag var nödvändiga för att våra förfäder skulle överleva. Den som inte orkade jaga sitt byte eller kunde hyperfokusera på savannen svalt ihjäl eller blev själv ett byte för vilda djur. Det var helt enkelt en stor fördel att ha vissa egenskaper, som vi i dag betraktar som en diagnos. Vi vet också att vi alla har mer eller mindre drag av ADHD och att vi alla ligger på skalan – vissa långt borta i den ena änden, andra i den helt motsatta.

Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst – vare sig det handlar om familjen eller jobbet!

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

5h 22min

Sidor e-bok:

178

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-09-12

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176517147

Förlag e-bok:

Bonnier Fakta

ISBN e-bok:

9789174248197

Vad andra tycker

Recensioner av Fördel ADHD : var på skalan ligger du? -
Ljudbok, E-bok

Bra bok . Alltid en san glädje att läsa Anders böcker . Vi behöver lära oss att människorna är inte skapade ur samma form . Tack

Anne-Marie

För någon som hatar att läsa tog jag mig igenom boken på 4 kvällar. Lättläst och tydlig information som jag alltid kommer ta med.mig.

Rebecca

Så bra berättad, intressant och framförallt hjälpfull bok. Alla som har ADHD, misstänker att dom har det eller folk i sin närhet som det bör läsa denna bok.

Carolinne

För många repetitioner för mig. Det drar ner tempot och gör boken seg. Otroligt viktigt ämne och många delar av boken är riktigt bra. Men. Får jag höra en gång till om vilka egenskaper som var en fördel för mina förfäder på savannen bryter jag ihop.

Karin