Fördel ADHD : var på skalan ligger du?- Anders Hansen

Betyg 4.3
5h 22min
178 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Känner du någon som är driven, kreativ, orädd, ifrågasättande, flexibel, envis och initiativrik? Som ofta tänker utanför boxen och verkar kunna skaka av sig nästan vilken motgång som helst? Kanske känner du igen dig själv? Förmodligen blir du lite förvånad när du hör att dessa positiva egenskaper är typiska för personer med ADHD! Vi som så länge har betraktat denna århundradets diagnos som något som bara för med sig problem.

I dag tror man att dessa delvis nedärvda personlighetsdrag var nödvändiga för att våra förfäder skulle överleva. Den som inte orkade jaga sitt byte eller kunde hyperfokusera på savannen svalt ihjäl eller blev själv ett byte för vilda djur. Det var helt enkelt en stor fördel att ha vissa egenskaper, som vi i dag betraktar som en diagnos. Vi vet också att vi alla har mer eller mindre drag av ADHD och att vi alla ligger på skalan – vissa långt borta i den ena änden, andra i den helt motsatta.

Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst – vare sig det handlar om familjen eller jobbet!

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
5h 22min
Sidor e-bok:
178
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-09-12
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176517147
Förlag e-bok:
Bonnier Fakta
ISBN e-bok:
9789174248197

Vad andra tycker

Recensioner av Fördel ADHD : var på skalan ligger du? - Ljudbok, E-bok

Intressant!!

Ulrika

Alla skulle behöva ”läsa” denna bok för att öka kunskapen om bla ADHD! Bra balans mellan vetenskaplig fakta och exempel från ”verkligheten”. /Mamma med vuxen diagnostiserad ADHD med 2 barn med stora drag av ADHD.

Anna

Sååå bra 😊

Eva

Riktigt tråkig bok att lyssna på. Enformig berättarröst o massa fakta o tråkigt prat. Onödiga timmar jag la ner på denna bok.

Lisette