Varför gråter inte Emma?- Magnus Wennerholm, Emma Jangestig

Betyg 4.4
7h 40min
255 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne – eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. ”Hur kan hon se så glad ut?” Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Varför gråter inte Emma? är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.

Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
7h 40min
Sidor e-bok:
255
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-10-23
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176517550
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789143511055

Vad andra tycker

Recensioner av Varför gråter inte Emma? - E-bok, Ljudbok

En overklig sann berättelse om ett fasansfullt ögonblick som förändrade livet

Ingrid

Väldigt tragisk historia men så bra och välskriven bok. Tack Emma för att du delar med dig av denna hemska historia.

Karolin

Gripande levnadsöde och en styrka helt obegriplig.

Marie

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Malin

Känslosamt. Intressant att höra historien från hennes sida.

Sanna Hallberg

Jag blir så inspirerad av den här starka mamman. Den här händelsen som hon och hennes barn upplevde berör mig så mycket.

Paula

Mycket bra bok! Rekommenderar!

Mathias