Heja, Pelle Svanslös!- Gösta Knutsson, Michael Rönn, Åsa Rönn

Betyg 4.4
19min
Pelle Svanslös
bookCoverFor

Beskrivning

Det är äntligen dags för Kattmästerskapen i friidrott, och Uppsalas katter ligger i hårdträning för att tävla i löpning, kulstötning och höjdhopp. Men varför går det så dåligt för Pelle Svanslös?

Måns och hans elake kusin Konrad arrangerar Kattmästerskapen och tar en saftig anmälningsavgift. Måns vinner nästan varenda gren när Maja skadar tassen, Biffen trillar omkull, och Pelle inte klarar att stöta sin misstänkt tunga kula. Men när det är dags för löpning visar det sig att det inte är så dumt att vara svanslös. Och att ha vänner som alltid ställer upp.

Heja, Pelle Svanslös! baseras på Gösta Knutssons klassiska berättelse, författarna Åsa och Michael Rönn har i Knutssonsk anda lagt till en del nyheter. Vi får möta alla Pelles vänner; Gullan, Maja, Trisse – och förstås Uppsalas mest vältränade katt Rickard från Rickomberga. Berättelsen präglas av Gösta Knutssons budskap: Trots att Måns och Konrad gör sitt bästa för att mobba Pelle Svanslös, visar Pelle att den som är snäll alltid vinner i längden.

Utgiven i samarbete med Sagogränd.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
19min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-12-04
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176518601

Vad andra tycker

Recensioner av Heja, Pelle Svanslös! - Ljudbok

Bra

Fred