Maestro- Geir Tangen

Betyg 3.6
11h 51min
332 Sidor
Haugesund-serien
bookCoverFor

Beskrivning

Journalisten Viljar Ravn Gudmundssons karriär är på väg utför. Förr var han den stora stjärnan på lokaltidningen i den norska småstaden Haugesund, och hade fullt sjå med att stå emot anbuden från Oslotidningarna. Men efter ett ödesdigert misstag går Viljar från stjärna till iskall på redaktionen. Samtidigt kämpar han privat med att ta hand om sin ADHD-diagnostiserade son, och inte minst med att hantera sina egna ångestattacker.

När Viljar en dag får ett mejl av någon som påstår sig vilja straffa människor som undkommit rättvisan, skickar han det bara förstrött vidare till polisen. Nästa dag hittas en kvinna mördad. Och snart trillar ännu ett kryptiskt mejl ner i Viljars inkorg …

Lotte Skeisvoll leder polisutredningen. Många rynkar på näsan åt att hon 32 år ung blivit utnämnd till kriminalkommissarie, men Lotte själv – paragrafryttare och närmast tvångsmässigt överambitiös – tycker att hon borde ha fått chansen betydligt tidigare. Men nu möts hon av en gärningsman som ständigt verkar ligga steget före. Först när det framkommer att morden tycks spegla scener ur populära kriminalromaner står hon inför ett genombrott.

Med Maestro presenteras den norska deckarscenens nya stjärnskott för svenska läsare. Geir Tangens debutroman leker med kriminalgenrens konventioner och är full av överraskande vändningar. Det är den första boken i en serie om journalisten Viljar Gudmundsson och kriminalkommissarie Lotte Skeisvoll.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Gösta SvennHelena Sjöstrand Svenn

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

1

Tid ljudbok:

11h 51min

Sidor e-bok:

332

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-02-16

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176518809

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137149905

Vad andra tycker

Recensioner av Maestro - Ljudbok, E-bok

Ingen vidare bok. Dåligt beskrivna karaktärer, opersonligt på något vis. Stefan Sauk bra som vanligt.

Anna