Konsten att göra skillnad : en liten bok om vårt stora ansvar

Betyg 4.1
4h 29min
116 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Vilken värld vill vi lämna vidare till våra barn? Vilket är mitt ansvar för utvecklingen?

Det är frågor vi måste ställa oss, skriver Stefan Einhorn i sin angelägna bok Konsten att göra skillnad – En liten bok om vårt stora ansvar.

Den vetenskapliga och tekniska utvecklingen har skapat stora förutsättningar för mänskligheten men också medfört väldiga faror. Vi står vid ett vägskäl mellan chansen till en fantastisk utveckling och risken att förstöra alltihop. Stefan Einhorn balanserar mellan oro och optimism då han resonerar kring möjligheterna och farorna för vår värld och de mänskliga egenskaper som förenar oss och de som drar oss åt olika håll.

Stefan Einhorn menar att vi aldrig haft bättre förutsättningar att bidra till en bättre värld, och att det aldrig varit viktigare än nu att engagera sig för vår gemensamma framtid. Med exempel från forskning och belysande anekdoter visar Einhorn hur arbetet för en bättre värld gagnar både oss själva och andra, han resonerar kring vilka egenskaper vi kan ha nytta av och vilka vi bör vara vaksamma på. Vi får också en rad handfasta råd och inspirerande förslag om hur var och en kan göra en insats. Vi är aldrig hjälplösa offer – det finns alltid något vi kan göra.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

4h 29min

Sidor e-bok:

116

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-08-29

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178270231

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137152257

Vad andra tycker

Recensioner av Konsten att göra skillnad : en liten bok om vårt stora ansvar -
Ljudbok, E-bok

Underbar och enormt viktig bok som alla borde läsa eller lyssna på.

Monica

Bra bok

Intressant innehåll, gav många aha upplevelser.