Mareld

Betyg 4.2
9h
260 Sidor
Havsfolket
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Mareld är tredje delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.

Tuva tränar på sina magiska förmågor och brottas med saknaden efter bästa vännen Rasmus som flyttat in tillbaka till stan, men vardagen skakas om när en Waxholmsbåt oförklarligt fryser fast i isen under en av sina turer och alla ombord försvinner. Det talas det om det som en fruktansvärd olycka. Tuva är inte lika säker. Kan det vara magiska krafter inblandade?

Samtidigt sprider Marelden sitt sken över skärgården, ett ont omen enligt de gamla på öarna. Farliga tider väntar.

När Tuva får veta att Waxholmsolyckan är Sjöråets verk, hennes blodsoffer för att skaffa sig mer makt, inser hon att hämnden Sjörået ruvat på kommer att bli större än någon kunnat ana. Innan vintersolståndet - när magin är som starkast - måste Tuva hitta ett sätt att stoppa henne från att sätta sina planer i verket.

Men offret Tuva måste göra den här gången är nästan mer än hon kan uthärda ...

"Sällan har svensk folklore använts så smart, så effektivt, så förföriskt.

Det här är ett äventyr som man bara dras in i, man vill vara med Tuva i hennes värld, bara sjunka in i den här boken och aldrig komma upp till ytan igen!"

Belinda Graham, Tidningen Kulturen om Sjörök

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

3

Tid ljudbok:

9h

Sidor e-bok:

260

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-09-06

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178270545

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789178033027

Vad andra tycker

Recensioner av Mareld -
Ljudbok, E-bok

Bra!

Asså jag älskar denna bok med hela mitt hjärta fast slutet är inte jätte bra jag har fortfarande såå många frågor men det finns tyvärr ingen del 4 vad jag vet:,(

Molly

Så bra, kunde inte slita mig!!! ❤️😱

Tove

Spännande fängslande bok

Gun-Britt