Flicka försvunnen- Tobias Barkman

Betyg 3.8
1h 50min
Jakten på en mördare
bookCoverFor

Beskrivning

Den sanna historien bakom SVT-serien.

December 1991. Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i Kristianstad, ett polisdistrikt som inte haft ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från sitt hem i byn Bassköp.

Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa sexmordet på 10-åriga Helén Nilsson i Hörby. Skåningarna befarar nu det värsta – att Hörbymördaren slagit till igen. Heléns kropp hittades bara en mil från 17-åringens by.

Nu prövas den nye kriminalchefen. Både av rädda medborgare och av kollegor. Han och utredarna får snabbt upp ett spår, men kör fast. För var finns flickan?

Ljudboksserien ”Jakten på en mördare” är en bearbetning av boken med samma namn (2009), om en av Sveriges skickligaste mordspanare och de ovanligt många mord på kvinnor och flickor som drabbar Skåne under tidigt 90-tal. Det är en viktig epok i svensk polishistoria; en tid av omorganisationer, kriminaltekniska framsteg och ökad professionalisering. Men också en tid då polisen i Sverige tappar räkningen på alla ouppklarade mord. Serien är en dokumentär där polisarbetet står i fokus, med kriminalkommissarie Per-Åke Åkesson och hans utredare i huvudrollen.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

1h 50min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-03-12

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178271535

Vad andra tycker

Recensioner av Flicka försvunnen - Ljudbok

👍🏻

Madeleine