1794- Niklas Natt och Dag

Betyg 4.2
14h 21min
426 Sidor
Bellman Noir
bookCoverFor

Beskrivning

”Niklas Natt och Dag heter författaren, det är också en mycket välskriven och bra bok. En mycket mörk tidsskildring från slutet av 1700-talet” /Leif GW Persson, december 2019

Uppföljaren till succéromanen ”1793”, som tagit Sverige och världen med storm. En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. I den andra delen i Niklas Natt och Dags ”Bellman noir”-trilogi, får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande värld som är deras, där vad lite som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall. Niklas Natt och Dag visar att han är långtifrån färdig med sin brutala och nakna skildring av det sena 1700-talets mörkaste vrår.

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

14h 21min

Sidor e-bok:

426

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-09-18

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178273980

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137153711

Vad andra tycker

Recensioner av 1794 - Ljudbok, E-bok

En fängslande trilogi. Fantastisk hantering av språket, både användning av ord och meningsbyggnaden, för att ge boken en extra ton av historisk korrekthet.

Hans

😀👌😢

Robert

Ok

Mauritz

en otroligt fängslande o i många gånger grotesk tidsskildring, lyssna!

magnus

En fantastikt väl skriven bok. Jag önskar kanske att det vidrigt våldsamma var lite nedtonat men att tidsskildringen skriven på ett tidsenligt sätt fick vara kvar.

Cecilia

👌❤️

Nina

Ok

Peter

Okej

mats

Mycket bra men hemsk bok 👍

Pontus

Vacklade mellan 4 och 5 här, men stannade på en stark 4 beroende de ibland något långa vägbeskrivningarna som gjorde att själva storyn bitvis försvann. Men liksom den första boken spännande, intressant och fruktansvärd. Läsningen fenomenal!

Annette

Läs eller lyssna!!

Anna-Lena

STRÅLANDE

Michael

Fängslande

Enikö

Read it!

Sigrid

Helt underbar bok! Älskade 1793, men tycker att denna är snäppet bättre. Trodde inte det var möjligt.

Sara