Hovjuvelerarens barn : en berättelse om en släkt i skuggan av tre diktaturer- Gunnar Bolin

Betyg 4.2
10h 30min
368 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

I Småryd utanför Båstad står sommarvillan ännu kvar. Den som den ryske tsarens hovjuvelerare, Wilhelm Bolin lät bygga 1903, och som blev en viktig samlingspunkt för släkten under de båda världskrigen. I en sekretär finns mängder av brev bevarade – från släktingar och vänner. Brev som vittnar om levnadsöden i skuggan av 1900-talets stora politiska händelser.

Hur gick det till när farmor Karin, Babi, uppvuxen i en överklassmiljö i Moskva, förälskade sig i en österrikisk socialist i 20-talets Wien? Och hur påverkades sonen Gerhard av att skickas bort för att bo och uppfostras av en nazianstruken farbror och sedan tvingas in i den tyska armén?

Med avstamp i breven tecknar Gunnar Bolin ett både personligt och fängslande porträtt av sin släkts kosmopolitiska historia under några decennier av nittonhundratalet.

"Den är omsorgsfull, myllrande och välskriven /.../ en klassisk, borgerlig släktskildring, ett slags svensk Buddenbrooks ..." Dagens Nyheter

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
10h 30min
Sidor e-bok:
368
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-09-17
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789178274529
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100175436

© Albert Bonniers förlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Hovjuvelerarens barn : en berättelse om en släkt i skuggan av tre diktaturer - Ljudbok, E-bok

Mycket intressant. Bra!

Lars

Underbart att lyssna på detta verk. Otroligt berättande, intressant, roligt, lärorikt... så mycket denna bok och uppläsning rymde. Skulle bli en fantastisk film.

Maria

Underbar bok!

Anne Cathrine

Intressant, lärorik och roande!!!

Ett stycke historia som jag skulle önska att alla tog del av. Återges personligt men ändå sakligt. Stort plus att ff själv läste in boken.

Eva