Siddhartha

Betyg 4.2
5h 25min
122 Sidor
Delfinserien
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Siddhartha, en indisk brahmanpojke, lämnar sin faders gård och de gamla gudarna för att leva i självövervinnelse och askes. Men inte heller förnekelsen tillfredsställer hans längtan efter fulländning, och han ger sig ut i världen för att söka livets mening. Han blir framgångsrik och förmögen, en livsnjutare som lär sig den sinnliga kärlekens alla möjligheter hos kurtisanen Kamala. Men ledan, och smärtan när en älskad son glider ifrån honom, driver återigen Siddhartha ut på vandring, mot en tillvaro som rymmer verklig kunskap och kärlek till världen som den är.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Nils Holmberg

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

5h 25min

Sidor e-bok:

122

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-12-09

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178274826

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100146450

Vad andra tycker

Recensioner av Siddhartha -
Ljudbok, E-bok

Brings me closer to the now.

Fabian

Inte så givande som jag trodde med tanke på hur många av de som inspirerar mig framhåller boken som ett mästerverk, men den gör mig ändå nyfiken på att läsa Steppvargen av samma författare, så något tilltalande har boken verkligen.

Hannes

Tänkvärd klassiker. Jag läste halva boken och lyssnade på halva. Jag brukar föredra att läsa, men tyckte att denna bok vann på uppläsningen. Det fick mig att tänka mer på vad den verkligen handlade om och inte stressa igenom läsningen.

Åsa