Tankeläsaren

- Kristin Cashore

Betyg 4.3
12h 11min
392 Sidor
De utvalda
bookCoverFor

Beskrivning

Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och – inte minst – fått tusentals hängivna läsare över hela världen.

Boken handlar om artonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva – har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat …? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Tankeläsaren är den första boken av fyra i serien De utvalda.

Kristin Cashore växte upp på landet i Pennsylvania i USA med sina föräldrar och tre systrar. Hon har en mastersexamen i barnlitteratur och beskriver sig själv som ständigt skrivande och läsande. Hon har flyttat runt och bott på många platser (allt från Sydney till London) och bor nu i Massachusetts.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Carina Jansson

Format:

E-bok, Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

12h 11min

Sidor e-bok:

392

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-09-15

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178276844

Förlag e-bok:

Bokförlaget Semic

ISBN e-bok:

9789155269913

© Bokförlaget Semic (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Tankeläsaren - E-bok, Ljudbok

Toppen

Alex

Härlig uppläsarröst!

Jessica

Bra 🙂

Daniel

En fantastisk bok

Teddie